En helg på landet

Vi packade ihop lite grejer o katten och drog till landet i fredags. Så himla skönt, det behövde vi båda. Visar helgen i bilder.



På lördag efter en sovmorgon och en god frukost åkte vi till Klädesholmen. Det första Henrik fick syn på var skönheten ovan. Inga vanliga Svenssons som har råd med denna kan jag lova.



Det är så himla fint på Klädesholmen. Vackra hus precis intill vattnet, de flesta sommarboenden skulle jag tro (inte dåligt att bo så tjusigt på sommaren...)



På en ensam, stor sten hittade jag en skylt. Brunnsparken finns uppenbarligen på många ställen.



En av många kyrkor. Henrik tror att de är väldigt troende i det här lilla samhället, därav så många kyrkor inklämda på så liten yta. Tycker denna var finast.



Kyrkan från andra hållet.



Vi vandrade vidare och kom ner till vattnet. Det ser väldigt idylliskt ut överallt.



Hej hej, här e vi!



Vi hörde mjauande och såg denna krabat komma emot oss. Han ville väldigt gärna bli kliad.



Inga problem sa vi då. Han hade himla fin päls, katten.



Vi gick och kollade på vad det var för konstigt som bara stod där, mitt i allt. En propeller. En viktig propeller? Ett konstverk? Jag vet inte.



Jag ville testa zoomen på kameran och zoomade in katten. Plötsligt såg han väldigt lustig ut, som om han var rädd.



Jag fick reda på varför katten såg så lustig ut. Här har vi orsaken. En nyfiken hund! Han var väldigt nyfiken och ville hemskt gärna gå fram och hälsa. Det ville inte katten, vilket han visade med hela sitt kroppspråk. Himla fin hund för övrigt. Han gick inte närmare än så här, för det sa hans matte att han inte fick.



Sen åkte vi hem (eller ja, hem fast på landet). Henrik tog sin motorsåg och klättrade upp i ett träd. Han sågade ner kvistar först. Sen åkte hela trädet ner.



Detta gjorde jag under tiden. Ser ni? Inte ett löv så långt ögat kan nå! Det är både bra och dåligt att sätta mig på att kratta rent gården. Jag är petnoga, men det tar tid. Men se så fint det blev. Idag har jag träningsvärk i mina armar och min rygg, samt skavsår i min vänstra hand.



Iom trädfällningen och alla kvistar fick Henrik göra det han gillar allra mest, elda i tunnan.



Vi avslutade kvällen med lite mer eld, i brasan inomhus. Ett bra avslut på en bra dag.

Luggkriget, del 1

Nu kommer jag ihåg varför jag inte haft lugg de senaste åren... Perkele.


Cousin It? Danne?





Sa någon 80-tal?



Far åt pipsvängen, luggfan...


En gardin! Nämen oj så snyggt...



Jag ger upp.


Jag vill inte ha lugg längre. Järnspikar.

Glassmonstret





Man tittar bort i en sekund och vips så har han stoppat ner hela huvudet i glassburken. Det var chokladglass ifall det undgått er på något sätt.

Ösregn + inget paraply + ny frisyr = inget kort idag.

Sorry, men jag kan omöjligtvis ta kort på den nya frisyren. Inte för att jag är missnöjd på något sätt, utan för att vädret där ute (läs: ösregn) valde att förstöra det nyfriserade. Till saken hör ju att jag inte hade med mig något paraply. Hujedamej. Återkommer alltså med bilder när jag har fått ordning på kalufsen!

Klipptid

Efter att ha kollat på massa gamla foton igår insåg jag hur mycket jag saknar att ha lugg. Frisyr med lugg kräver lite mer tid och jobb på morgonen, men det kan jag tänka mig stå ut med ett tag framöver. Kollade onlinebokningen där jag gått och klippt mig de senaste gångerna och hittade en tid kl 10 imorgon! Jihoo! Imorgon ryker flera centimeter. Fy fasen vad skönt det ska bli.

ninaochdanne













Haha. Knoll och tott.


Canon PowerShot SX210 IS

Min nya kamera ser ut så här. Se så fin!



(bildkälla: alatest.se)

Nosen.

Jag skulle testa min nya kamera (jag fick en kamera i fredags av henrik och hans föräldrar) och tänkte att Elvis skulle få agera modell.

Detta är resultatet:


Utmanad.

Jag har blivit utmanad av Lotte! Utmaningen lyder: Bildgoogla fram svaren till frågorna nedan med ett ord! Det är inte alltid så lätt som man tror!

Din hemstad?

(bildkälla: fashionbyelin.se)

Var vill du bo?

(bildkälla: frokeninredning.blogsome.vom

Ditt horoskop

(bildkälla: astrologi.nu)

Vad skulle du vilja ha för husdjur?

(bildkälla: glamorous.doggyblogg.se)

Drömyrke?

(bildkälla: annailondon.webblogg.se)

Humör just nu?

(bildkälla: marieejansson.blogg.se)

Kvällens planer?

(bildkälla: smultrontrion.blogg.se)

Jag utmanar dig Pernilla!

De kallar mig Daniella. Med två L.

Det allra mesta har gått smärtfritt sedan min flytt till Sverige. Över förväntan faktiskt. Men ett problem uppstod redan från första stund, ett problem som följer mig vart jag än går. Mitt namn. Jag heter Daniela. Daniela med ett L. D-A-N-I-E-L-A. Här heter jag numera Daniella, med två L. I början blev jag lika irriterad varje gång någon sa fel, nu har jag vant mig vid det. Vilket är rätt så synd, för Daniella är ju inte mitt namn. Jag undrar ju bara hur svårt det kan vara att bara ta bort ett L i namnet när man säger det?

Några av dem jag har studerat med längs med åren säger mitt namn rätt. Även ett par stycken som jag jobbat med. Men för övrigt, fel fel fel. Jag har försökt med att de ska kalla mig för Danne i stället, eftersom det är mitt älskade smeknamn jag levt med hela mitt liv. Men icke. Danne är ett smeknamn för killar som heter Daniel. Säger de ja, men jag säger att det är ett smeknamn för en brud från Finland som heter Daniela. Det finns ett par stycken här i Sverige, som kallar mig antingen Daniela eller Danne. Fantastiskt.

Mitt namn är en stor del av min identitet. Och här säger alla fel. Rövhatt.

Roligheter

Hittade en rolig hemsida. Inreda.com. Haha, vilka lustiga grejer.









En fisklampa? En grispall? En disktrasa med uggla? Gummistövlar med får eller prickar?
Hoho så roligt. Synd att jag är en så tråkig typ :)

Gott och blandat.

Idolfredag. Självklart kollar jag. Vad skall man annars göra en fredag kväll? Nej just det. Jag kan ju inte svika svennebanan-kulturen. Och det är ju faktiskt ett FINLANDSSVENSKT inslag i Idol, känns nästan lite som hemma varje gång Elin öppnar munnen. Finlandssvensk var det ja. Läs det igen om det kändes svårt. Jag har inte skrivit fel, det är ett alldeles korrekt begrepp. Finlandssvensk. Sug på den karamellen en stund.

Imorgon har jag lagt upp en plan för oss. För mig och Henrik alltså. Planen ser ut ungefär såhär:

  • sova länge
  • äta smarrig frukost, läsa morgontidningen, ta tid på oss
  • ta en lång promenad i det vackra vädret (för jag har även lagt upp en plan för att vädret kommer att vara vackert)
  • efter det inga planer
Låter väl som en rätt så bra dag va? Känner att vi måste ladda upp för det som hägrar framför oss på söndag. Ullared. Ou jes.

2311P



Om ni någonsin, mot all förmodan, skulle se det här örat och dess ägare strutta runt någonstans... Ta då snälla vara på honom och ring sedan mig. Jag hade blivit väldigt ledsen annars. Om ni bara gick förbi utan att plocka med honom alltså. Tack.

Lördagsmys



Medan Henrik är och drar in kosing till familjen, sitter vi andra två och har det bra. Elle mat & vin, en kopp kaffe och ballerina kladdkaka. Hur bra som helst.

Om några timmar ska vi på 30-års fest. Det ska bli väldigt roligt! Tjofaderittan!

Skurhinken.





Den gillar Elvis, förstås.

Grattis, du har valt världens bästa yrke!

Konstigt hur man plötsligt inte har någon tid, eller ork för den delen, över när man gör praktik som motsvarar heltidsjobb. Igår var jag på skolan från 07.45 till 18.30. Just det, inte så himla coolt. Men det är ju så det är ibland. Men all cred till lärarna som hinner med allt. Sitt jobb, sin fritid, sin familj... Allt på samma gång och lite till. Får man gå en kurs i att hinna med allt eller hur tänker dom sig att vi nya skall klara av detta? Håhåjaja. Mitt huvud värker idag, för många nya intryck, för lite frisk luft och för lite vatten kan göra sådant med en ibland. Jag återkommer till den inte så aktiva bloggen vid senare tillfälle.

Tjing tjong långkalsong.

Du och jag Elvis.


Elvis sover på sitt absoluta favoritställe. Handfatet. He loooves it.


Elvis absoluta favoritleksak, papperspåsen.


Matte lagar mat. Fisksoppa blidde det idag. Mums.

Henrik springer runt i någon skog och skjuter. Hemvärnsövning. Som han älskar att vara ute i skogen. Tur att man är olika.

Igår tröttnade jag...

...och färgade mitt hår. Har inte råd att lägga över tusen spänn på att gå till frisören. Ljus beigeblond heter färgen. Jag är riktigt nöjd!




En relativt god morgon på er

Hade det inte varit för att Elvis försökte äta upp min arm i morse och för att jag vaknar med täppt näsa, hade detta säkerligen varit en alldeles förträfflig morgon. Men nu var det ju inte riktigt så.

Vilken tur att jag ätit en så god frukost i stället. Och att jag har två sprillans nya avsnitt av Grey´s Anatomy som jag ska kolla på. Wiho!


Graffiti Nails

Testade IsaDoras graffiti nagellack. Resultatet blev sådär. Jag ville egentligen ha det svarta, men det fanns inte kvar. Det ser iaf bättre ut på bild än i verklighet, men det inte snyggt. Det ryker med en gång. Emma, dina naglar blev ju assnygga! Vad hände med mina? Har du IsaDoras lack under också?


1 oktober.



1oktober idag och så här glad är jag. Nu skall jag åka och handla. Mat, mössa och vantar står på handlindslappen.
Praktikplatsen för nästa vecka är ordnad, skall tillbaka till samma skola jag varit på förut. Inte med samma handledare vilket känns lite tråkigt, men det kommer att bli bra ändå!

Ha en fin dag alla ni fina där ute!

RSS 2.0