Våren är här...

...iaf om vi ska tro på HM:s nya katalog. Jisses, vintern har precis börjat och nu är vårkläderna redan här. Håhå. Eftersom katalogen kom var jag tvungen att kika lite. Här är grejer jag hade kunnat tänka mig ha när våren verkligen är här.













Någon som känner att den vill sponsra min vårgarderob? Alla bidrag emottages med största tacksamhet! Tack.


Borta bra men hemma bäst.



Jag öppnade väskan för att packa upp. Elvis visade väldigt tydligt vad som gäller. Nästa gång vill han följa med. Eller kanske inte... Är övertygad om att han har haft det väldigt bra hos Axel. Inte för att jag tror att Axel vill vakta honom igen eftersom han visat sig från alla sina bästa sidor... Haha. Stackars Axel. Elvis can be a handful. Han visade alla sina konster i natt när vi hade tänkt att vi skulle sova. Henrik fick kanske 4 timmars sömn. Jisses. Hoppas att han är liiiite lugnare i natt. Please.

Beatiful blogger award.



Jihoo, jag fick ett pris :) Lotte gav mig denna award för att jag har en söt och knäpp katt. Haha, kan inte annat än hålla med. Han borde få pris för att han är så söt och kan komma undan med vad som helst. Tack Lotte!

När man fått denna award så ska man kopiera och klistra in bilden, länka till den som nominerat en, berätta sju saker om sig själv, och sist nominera sju andra som man tycker förtjänar awarden.

Sju saker om mig nu då:

1. Jag hatar persilja, mest av allt i hela världen tror jag.
2. Jag älskar vitkål.
3. Jag tycker det är sjukt jobbigt att duscha. Bara tanken för mig att sucka högt.
4. När jag var 15 stod jag på fel plats vid fel tillfälle och råkade få en tjock planka uppslagen i ansiktet, min näsa krossades.
5. Jag har hostat sönder två revben.
6. Jag älskar att ge bort presenter.
7. Jag är sämst på att somna. Borde verkligen gå en kurs eller något.

Här kommer de jag nominerar:

1. Pernilla - för att hon har världens gulligaste katter och en hund med de största öronen.
2. Elinor - som har den sötaste lilla dottern man kan tänka sig och såklart blir nominerad.
3. Josephine - som snart ska bli mamma för första gången och som är bäst på att uppdatera sin blogg med fina inlägg.
4. Mille - för att hon har en dotter med de vackraste ögonen och de längsta ögonfransarna.
5. Nina - såklart, du är ju mitt hjärtegryn.
6. Spiderchick - för att hon har de mest roande blogginläggen som får mig att skratta högt.
7. Aily - för att fler killar borde blogga och för att jag precis upptäckt denna. Och för att du har det bästa smeknamnet som jag aldrig kommer att sluta säga, Aily :)

Såja, er tur!

Årets första julkort.

Idag fick vi äntligen vårt första julkort. Som jag har längtat, jag tycker det är supermysigt att få julkort! Roligt när man blir ihågkommen till julen. Man kan ju inte hälsa på alla personligen innan jul och vad är väl då trevligare än att få en liten julhälsning med posten? Nej just det, inget :)

Tadaa, här har ni det första för i år. Tack Jessica och Dx!


Ser ni vilket fint julkort? Ååååh... jag älskar julkort.


Vinter och luciamys.

Så här fint var det utomhus här om dagen. Glömde visa bilderna innan, så dom kommer nu i stället.



Kallt som tusan var det också, men det brydde jag mig inte om just då för stunden. När jag nu sneglar på vår termometer ser jag att den visar -12,1, det ska jag också försöka ignorerar så gott det går. Jag gör mig inte så väl i kyla nämligen.

Över till något trevligare. Igår kväll var vi hemma hos finaste Louise och Martin, där vi hade lite luciamys. Vi bjöds på goda mackor och tilltugg när vi kom. Sedan gjorde vi massa julgodis. Det blev knäck, chokladkola, chokladdoppade marshmellows och tryffel (eller ja, tryffeln kanske vi glömde i kylen innan vi hann göra klart den). Louise hade pyntat och gjort så himla fint hemma hos dem, med en fantastisk julgran. Pyntet gick i vitt och rosa, tänk er Leilas jul, urtjusig! Såhär hade vi det.






Undrar vems hand det är vi kan se? (*host host... erics... host*)

Simon´s cat.

Alla ni som inte tycker det är roligt med katter, ni kan skippa det här (och många andra av mina inlägg... fnys). Men för er kattälskare där ute, enjoy.




Haha, detta är det roligaste jag har sett på länge. Ska tilläggas att detta inte är första gången jag ser klippet... Skrattar lika mycket varje gång! Orsaken till varför jag tycker att det är så roligt är för att jag känner igen mig såååå mycket. Elvis slår mig förvisso inte med baseballträn i skallen, men det andra... Haha. Tack Viktoria för att du visade mig detta!

Gå in HÄR om ni vill se mer roliga klipp med Simon och hans katt.

Lussebulle.

För första gången i mitt liv bakade jag idag lussekatter. Så här såg det ut.


Degen jäste väldigt fint!


Nu ska de jäsa igen...




Henrik, förste russinploppare


Penslade med ägg, redo för ugnen.




Här har vi dom!


Vóila!

En dagens.

Dagens humör: Väldigt tillfreds och mätt.

Dagens hälsocheck: Dagen började med en täppt näsborre, nu känns det bättre.

Dagens borde: Jag borde träna alla dagar, men det gör jag ingen dag.

Dagens outfit: Mysbrallor och linne.

Dagens planer: Eftersom dagen redan hunnit ganska långt kan jag i stället berätta att jag har vaknat, ätit frukost, varit på jobbet, ätit sen lunch/tidig middag, gjort deg till lussebullar o nu soffläge.

Dagens fundering:
Varför måste det vara så kallt?

Dagens beroende: Julmust. Nygårdas såklart.

Dagens längtan: Längtar efter vår julledighet.

Dagens lektyr: Allt om mat och någon ny bok från hyllan som jag ska ta mig an.


Jag har kopierat listan från Spiderchick. Hon är grymt roande för övrigt.

Tidigt julfirande och småkakor.

Igår var Henriks föräldrar här. Vi åker till Åland till min familj i år, så Henriks föräldrar bestämde sig för att åka på en karibienkryssning över jul. Därav firade vi en tidig jul tillsammans innan vi åker iväg på våra respektive äventyr. När de kom drack vi lite glögg och åt pepparkakor med stiltonost. Därefter bjöds det på havets julbord med diverse smaskigheter (glömde ta kort, skulle visa hur fint och juligt jag hade gjort det... typiskt) och sedan en tobleronepannacotta som avslut. Jag blev påmind om hur äckelmätt man kan bli när man äter julbord... Hujedamej! Efter maten som avnjöts under en lång stund, ville Henrik öppna julklappar, men med tre mot en bestämde vi att vi tar med oss klapparna till Åland. Henrik surade i en halv minut över detta, men blev sen glad igen när vi överlämnade våra klappar till hans föräldrar. Roligt när man har hittat klappar som bägge uppskattade!

Jag testade ett nytt recept på småkakor igår (som vi skulle haft till kaffet på kvällskvisten, men som ingen orkade äta efter maten och efterrätten...) Eller nytt och nytt, nytt för mig får jag väl säga.

Resultatet blev följande



Rätt så fina va? Det skulle vara MnMs men jag hittade inte den sorten i affären, så jag valde i stället att lägga i både nonstops och chokladöverdragna nötter, Marabous grejer. Kakorna blev inte direkt små, utan snarare amerikastorlek. Men dom två som ligger bakom recepten i min kokbok är från usa, så det är kanske inte så konstigt. Nu ska jag till jobbet, vilket känns sådär, men what to do. När jag kommer hem vill jag testa baka lussekatter, något jag aldrig någonsin gjort!

Ha en trevlig tredje advent (tiden går så fooooort....)

Daniela.

Idag är det inte vem som helst som har namnsdag ska ni veta. Idag är det alla Danielors och Danielsars dag! När jag var yngre tyckte jag det var värre än pesten att heta Daniela, sicket fult namn, så heter ju ingen annan. Numera är jag kompis med namnet, däremot inte riktigt lika mycket kompis med uttalet på DANIELA här i Sverige. Nåja, man kan ju inte få allt. Så här står det om mitt namn:

"Kvinnonamnet Daniela (klicka på namnet för att komma till källan) eller Daniella är feminin form av de hebreiska namnet Daniel, som betyder Gud är min domare eller Herren dömer. Daniel var en av profeterna i Gamla testamentet. Daniela har förekommit som dopnamn i Sverige sedan 1800-talet.
Namnet var populärt i början på 1990-talet. 31 december 2005 fanns det totalt 4631 personer i Sverige med namnet Daniela eller Daniella, varav 3204 med det som tilltalsnamn. År 2003 fick 120 flickor namnet, varav 84 fick det som tilltalsnamn."

I dagens GP (=Göteborgs Posten) skriver dom att det idag finns 4100 namnbärare i Sverige, varav 2800 har det som tilltalsnamn. Inte så himla vanligt alltså. Men det gör ju mig än mer ovanlig :)




Henrik gav mig en väldigt vacker ros igår, en tidig namnsdagsros. Han är allt bra gullig den där Pekka (har gett honom smeknamnet Pekka, det bästa finska namnet om ni frågar mig).

Grattis alla ni som heter Daniel och Daniela!

Morsning.

Jag förstår inte varför jag är så här trött hela tiden. Mina ögon faller liksom ihop av trötthet. O i natt sov jag ändå rätt så många timmar, runt 7 skulle jag tro. Hoppla, tiden går fort när man har roligt, nu ska jag till biblioteket för att möta upp min partner in crime! (viktoria alltså, som skriver uppsatsen med mig)

Tjoho, utbildningshistoria nästa.

God morgon!

Nej jag nyser inte, jag faller nästan ihop av trötthet.


Trots min 80-tals frilla är jag ganska glad ändå

Hej mitt vinterland

Det snöade en hel del igår kväll och det måste ha kommit mer snö under natten. Med 2 minusgrader ute ser det väldigt vackert ut! Hoppas att det håller sig på ett par minus, mer eller mindre behövs inte (tack). Visst hade vi snö innan gårdagens snöfall, men det var inte alls så fint som det är nu. Ska försöka komma ihåg att plocka upp kameran när jag är utomhus också.

Så här ser det ut på vår balkong

Vi "hann" visst inte ta in sommarmöblerna... Heh.

Det är många små traktorer som jobbar för fullt där ute med att röja undan snön. Stod och tittade ut en stund (som en annan gammal tant som står och spanar) och insåg att alla ni med barnvagnar där ute har en tuff period nu. Som en mamma kämpade med dels en vagn och dels en liten vid sidan av i pulka! All heder till alla föräldrar där ute! Ni kommer att bli starka som oxar om den här snömängden håller i sig.


En av tre traktorer som kör runt där ute i det vackra vinterlandet!

God kväll.

Josephine föreslog att jag ska testa en sån dära dagens-lista där man skriver om en dag per dag. Jag har inte riktigt bestämt mig, men kanske att det är något jag kan testa för att hitta inspirationen igen. Vi får se. Fram till dess bjuder jag på urtjusiga bilder på mig själv. Nej, jag ser inte alltid ut såhär efter duschen. Jag har en porminskande mask i ansiktet.


Hej hej.


Råkade blinka med mitt vänstra öga precis när jag tryckte på knappen. Lazyeye blev det.

(jag är så väldigt, väldigt trött idag, som ni ser)

Öken

Här är det bloggtorka som gäller. Återkommer så snart min inspiration återkommer!

Arktis

Termometern visar -10,9 utomhus, 18,1 inomhus. Detta hade väl inte varit såå farligt om det inte hade varit för blåsten. När det är minusgrader samtidigt som det blåser i Göteborg, då funderar jag starkt på att packa min kappsäck och flytta till ett ställe där det är varmt hela tiden. Vinden går rätt igenom en och det spelar absolut ingen roll hur mycket kläder man har på sig. Isande kyla. Jag avskyr när det är så kallt att man mår dåligt. Man blir lite lurad av att det är blå himmel och av att solen kanske tittar fram bakom en husnock... Solen hjälper inte till om det är så att vinden är här. Brr. Jag vill inte gå ut förrän det har slutat blåsa.

I lördags köpte jag ett underställ. Det ska jag använda alla dagar fram till si så där maj/juni. Jag skulle även köpa de fula skorna jag visat här på bloggen förut, men icke. Folk har hamstrat på sig fulskor nu när temperaturen har tickat neråt och det fanns inga storlekar kvar. Inte någonstans... Buhuhuuuu. Hur ska mina stackars tår klara sig nu? Nästa gång det kommer in nya skor är i januari. Januari!!! Jag kommer inte att ha några tår kvar. Snyft.

Nu ska jag hälla i mig en kopp kaffe till, kanskr äta en pepparkaka också bara för att. Sen ska jag åka till Viktoria. Vi ska fortsätta läsa propositioner!

Ha en fin dag i kylan, glöm inte att klä dig varmt!

RSS 2.0