I äkta Idolanda har jag idag haft ett Halleluja-moment!

Idag har varit en bra dag, trots att den medförde några tårar på morgonkvisten. Jag har känt panik sedan min attack igår. Eller ja, det lugnade ner sig lite grann igår kväll och jag försökte tänka positivt. I morse var paniken tillbaka. Efter att ha pratat med min handledare (som för övrigt är en alldeles fantastisk person), fällt några paniktårar och öppnat mitt hjärta, visste jag precis varför allt var så sjukt fel igår. Jag har gått nästan hela min lärarutbildning i tron om att jag skall bli gymnasielärare. Gymnasielärare, gymnasielärare, gymnasielärare. Tänk att man i fyra år kan gå runt och tro att det är så himla rätt. När det egentligen är så himla fel. Det upptäckte jag igår när jag hade min första lektion på gymnasiet.

Jag har på bara några timmar vänt på steken och kommer att rikta in mig på grundskolan. Herregud, jag har ju varit där hela tiden och trivts så fantastiskt bra. Hej grundskolan säger jag bara, här kommer jag!

(Rent praktiskt så kommer det att lösa sig också. Har varit i kontakt med den snälla farbrorn som ansvarar för mig och min praktik och han säger att det är väl superbra att jag inser detta nu och att det inte är några problem som helst. Så skönt att höra, tack snälla Bengt. Studievägledaren har jag mailat och hoppas på respons inom kort)

En annan dag, när jag inte måste titta på Idol, skall jag prata om ett ämne som är så hett för mig: förväntingar.

Pusshejj

Jag... är... så... sjukt... trött.

Det ska ni veta kära vänner att det är längesedan jag varit så här trött. Imorgon har jag varit på praktik i en vecka, EN VECKA, och jag kan knappt stå upp i skrivande stund. Idag fick jag för övrigt ett sammanbrott när jag kom hem... Jag har den senaste veckan flertalet gånger ifrågasatt mitt yrkesval. Suck.

Ungefär så här har det känts:

Jag har känt att jag snart gått 4 år i skola, men att jag inte har lärt mig något alls.

Jag har känt att jag har läst inriktningen historia i 1,5 år  men inte lärt mig något.

Jag har känt att jag har valt helt fel ämne, eftersom jag inte kan någon historia.

Jag har känt att jag inte kan något av vad det egentligen innebär att vara lärare.

Jag har känt mig misslyckad.

Jag har känt att jag inte kan undervisa, speciellt inte undervisa historia.

Jag har känt att jag inte vill vara lärare, att jag har valt helt fel.

Jag har känt mig värdelös, okunnig, ledsen, oroad, olycklig och mycket därtill.

Detta resulterade i århundradets största gråtattack idag. Jag grät och grät och grät. Jag kände mig så megalomaniskt misslyckad. Jag hade en lektion idag. Jag kände panik och ångest innan och precis detsamma efter. Jag kan ju ingenting. Varför kan jag ingenting? Varför kan alla andra så jävla mycket? Varför är alla andra så jävla säkra? Varför vet alla andra vad som ska göras, planeras osv, men inte jag? ÅÅH... Jag jämför dagens gråt med hur jag grät när min morfar gick bort förra året. Jag hulkade, grät och mådde skit.

Är jag ensam i världen om att känna så här?

Hur fan ska det här gå?

Bokmässan

Igår var jag på Bokmässan, första gången sedan jag flyttade hit. Har jobbat de andra åren och inte haft möjlighet att gå. Finaste Louise gjorde mig sällskap och vi gick runt i flera timmar. Kom dit runt halv två, åkte därifrån halv sex. Och då hann vi inte ens se allt. Vissa avdelningar fick man välja bort. Håhå. Längtar redan till nästa års bokmässa.

Det här fick jag med mig hem (eller fick och fick...)


Schysst att han går på mina böcker. Det är inte okej.


6 st pocketböcker för 200 kr. Jiho!


2 inbunda böcker á 25 kr.


3 skrivböcker/anteckningsböcker/dagböcker för 50 kr


Skulle ta bild på tidningarna... Fnys.


4 st med historisk inriktning, 1 Vagabond, 1 Blossom och 1 blöblöblö... (dom tre sista var gratis, dom andra kostade 100 kr, för alla fyra alltså)

Mitt allra bästa köp kan jag inte visa eftersom det är en framtida julklapp.

Hjälp?

Jag är nyligen hemkommen från ett möte/lunchträff med min handledare. Vi har planerat inför de två projekt jag kommer att ingå i som hennes lärarkandidat (som någon på skolan sade)

Hur känner jag mig nu efter de här timmarna kanske ni undrar?

  1. Jag kommer sakta men säkert under de här fyra inkommande veckorna att förvandlas till eller iaf gå in i något zombie-liknande tillstånd. Utan tvekan.
  2. Antiken, realism, Pompeji, romantiken, Heliga Birgitta osv. osv. osv.... Say what now? Ingen sa till mig att jag skall komma ihåg saker?!?
  3. Lektionsplanering, uppgifter, övningar, förhör, examinationer, rollspel, SP, teater, BG, kulturhistoria, betyg, läroplan, kursplan, mål, syfte, var hur vad när varför, utvecklingsarbete, uppföljning, IUP, PIM... *fäller en tår*
  4. HUR F*N SKALL JAG NÅGONSIN KLARA ALLT DET HÄR?
  5. Det här kommer att gå bra. Det här kommer att gå bra. Det här kommer att gå bra. Det här kommer att gå bra. Det här kommer att gå bra. Jag kommer att överleva.
  6. ................................................................Hjälp mig?

Morgonrutiner.

När Henriks vidriga larmsignal börjar låta på morgnarna brukar han oftast inte höra den innan det börjat låta så högt att grannar också blivit väckta. Larmsignalen är en låt jag inte kan säga exakt vilken det är, men den är jobbig så in i tusan och tränger sig långt in i sömnen när den börjar låta. Min kära sambo har fått för sig att det är toppen bra att ha mobilen ute på byrån i hallen, då måste han ju gå upp och stänga av larmet. Det är bara det att Henrik sover som en stock och har svårt att höra larmet... Det här betyder att JAG morgon efter morgon vaknar av att hans asjobbiga larm låter. För att få stopp på det och för att få upp Henrik ur sängen pucklar jag på honom tills han går upp. Ibland behövs det bara en liten push, ibland krävs det en armbåge mellan revbenen. Beroende på hur många timmars sömn jag fått under natten kan det här variera kraftigt. Mycket sömn = jag är ljuv som en solstråle på morgnarna, viskar lite försiktigt "Älskling, du måste gå upp nu". Lite sömn = jag skulle kunna tas för djävulen, jag morrar, spottar och fräser "Nu får du för helv*te gå upp och stänga av det där förba*nade larmet innan jag slår ihjäl nån".

I morse var jag rätt så trött när idiotlarmet började låta, men mitt humör blev mycket bättre när min flummiga sambo vaknade till. Så här var det:

Henrik går upp ur sängen till hallen och står och glor på mobilen som låter (illa, den låter så illa).

Jag ber honom slänga ut skiten.

Henrik mumlar något... Säger sedan: "Vad är det här?"

Tystnad. Jag fattar inget. Henrik verkar ha tappat det helt.

"Jahaaa... Är det fredag idag?", säger Henrik och stänger ÄNTLIGEN av larmet.

Sedan kommer Henrik tillbaka till sovrummet och halvlägger sig ner i sängen.

Jag säger att han inte kan lägga sig ner igen, han kommer att somna om och därmed försova sig.

Henrik kontrar med: "Tack för att ni vaktade 5 av dem iaf"

"Eehm... Va? Vad sa du Henrik?"

Tystnad.

Henrik: "Har jag inte frågat om ni kan vakta några lådor?"

Tystnad.

"Nej. Gå upp nu."

Efter denna scen hör jag hur han klär på sig, tar sina grejer och går till jobbet. Jag kan ju bara hoppas att han vaknade upp ordentligt ur denna flumdröm innan han satte sig i bilen. Jisses.

Lambi?







Lambifåret? Elvis? Lambi? Är ni förvirrade?

Den lilla röda.

Imorgon börjar jag min praktik. I 4,5 vecka skall jag vara på en gymnasieskola där det förväntas en hel massa av mig. Jag skall vara lärare i historia och jag skall vara samhällspedagog. Oj, hur ska detta gå kanske ni undrar? Jag kan avslöja att jag undrar precis detsamma. I fredags förra veckan var jag där och sa hej. Många av elverna frågade mig om jag är ny elev på skolan. Heh. När jag berättar för dem att jag väldigt snart fyller 26 och är lärarstudent tar dom ett djupt andetag och säger "Waah?! Skojar du mää mäj?" Jag fnittar lite hysteriskt och säger något i stil med "nej nej det är sant, jag är inte 17... eehm, jag ska bli lärare... host host... heheheheheh..."

Jag fick vara med på ett par lektioner i samhällskunskap, eftersom en av de handledare jag skall gå hade de lektionerna den dagen. De pratade om valet. Jag stack in med några kommentarer ibland och fick gå runt i klassen och hjälpa till när de testade göra valbarometern (för att testa vilket parti man lutade mest åt). Det handlade mest om att förklara svåra ord och meningsformuleringar för dem, inget konstigt. Efter lektionen kom två tjejer fram till mig och sa "Vi tror att du kommer att bli en bra lärare" "Oj, det var en snabb bedömning", sa jag. "Ja, men det är en känsla vi får. Kom bara ihåg att du måste vara hård och bestämd, annars får du ingen respekt!", säger tjejerna då. Jag ser fram emot praktiken, samtidigt som jag är livrädd.

Har förberett med att bläddra i deras historiabok samt så har jag köpt en röd anteckningsbok. Nu kör vi.



(ja, jag sitter fortfarande i min morgonrock)

Med regn kommer solsken.

Jag trodde att dagen blev bättre när posten ramlade in här hemma och jag såg ett paket från Chicy. Chicy = läderjacka. Jag slet upp paketet, slet ut jackan, drog den på mig... Den är skitsnygg, verkligen som jag hade tänkt mig. Men... Den är för liten. Helvete. Det stod på hemsidan när jag beställde den att storlekarna är rätt så små, men jag hoppades in i det sista att den skulle passa. Fuck ass maddafack liksom! Jag som har längtat och längtat och väntat. Jag hade ju till och med lagt undan pengar.

Vad synd att jag fick hem en ny HM katalog idag. Väldigt synd för mina undanlagda pengar, men vilken tur för mig som hittade massa fint! I ren trots handlade jag upp pengarna jag hade lagt undan för jackan. Moget Danne, väldigt moget. Så kan det gå ibland. Jag känner mig nöjd och det är det som är huvudsaken. Japp, Danne i första hand!




Men hallå?

Här har man försökt träna för att kunna känna sig så där stark och pigg och energisk och allt annat man blir när man tränar... Men jag känner mig trött, jag har ont i halsen och jag känner mig definitivt inte energisk och stark. Okej, drygt en veckas träning kanske inte ger den effekt jag hoppas på, men något mer än ont i halsen hade jag ju velat ha. Träningsvärk har jag ju haft från och till, men det vill jag inte ha. Folk som säger "men guuuud det är ju sååå fantastiiiskt med träningsvärk, argh, då känns det att man lever och att man har gjort något...!!!" kan slänga sig i sjön tycker jag. Jag hatar träningsvärk. Träningsvärk är bland det värsta jag vet. Det gör ju ont! Bläh. Idag är ingen bra dag. Ont i kroppen, ont i halsen, trött i själen. Blöh.


94% av den svenska befolkningen röstade inte på SD. Tack och lov.

Jimmie Åkesson säger att han tror att Sverigedemokraterna har en stor chans till att bli ett av Sveriges största partier. Eehm... Jag skulle inte tro det, Jimmie. Må hända att nästan 6% av Sveriges befolkning röstade på Sverigedemokraterna (jag hoppas att minst 5,99% av de 6% valde fel lapp i vallokalen... sverigedemokraterna och socialdemokraterna ser ju trots allt ganska lika ut), men jag tror för allt i världen inte att SD kommer bli ett stort parti i Sverige. Jag vägrar tro på det. Aldrig i livet, så långt ner i skiten kommer det här landet inte att sjunka.

Alliansen vann, Fredrik Reinfelt förblir statsminister. Även om jag inte röstade på dem känner jag ändå att det är okej. Det gick bra för Miljöpartiet, det förvånar mig inte alls. SD fick nästan 6% röster och kommer därmed in i riksdagen... Tvi vale, det gör mig illamående. Vad hände Sverige? Nu kan man ju vända på steken och se att det faktiskt var 94% av Sveriges befolkning inte röstade på SD. Jag ser hellre på det så... 94% röstade inte på SD.

Valsöndag.

I familjen Lönnström-Öhman börjar vi den här valsöndagen på olika sätt.

En klär på sig, sätter sig i bilen och åker till akuten för att kolla upp sin hals.
En äter gröt, kokt ägg och dricker kaffe.




Och en somnar på bordet...

Why don´t look good doing it?







Ovanstående grejer står på min önskelista. Ska jag träna kan jag väl passa på att ha snygga träningskläder i alla fall. Samtliga plagg och prylar har jag hittat på Stadiums hemsida.

Lördag som känns som söndag.

Åååh... Hur irriterande är det inte att hela sidan bara stängs ner precis när jag skulle klicka på publicera? Fan också. Det var inte upphetsande jag hade åstadkommit, men det stör mig ändå.

Jag skrev iaf något i stil med att jag började morgonen med en rejäl frukost, stekt bacon och ägg. Känns bra att börja dagen med något riktigt flottigt. Jag skrev också att vi igår kväll var hemma hos våra bästaste grannar, där vi åt en väldigt god middag. Middagen bestod av grillade laxkotletter, kantarellrisotto och haricot verts. Fantastiskt gott! Jag gjorde risotton (andra gången i mitt liv jag gör risotto) och blev positivt överraskad, det blev sjukt gott. Måste göra det hemma nu när jag vet hur man går till väga.

Idag skall jag jobba på BK Häcken som spelar match mot AIK. Man kan ju bara hoppas att allt går bra och att det blir en bra match. Fick precic veta att vi skall grilla hamburgare. Haha, det kan bli hur spännande som helst. Nu ber jag bara till vädergudarna och hoppas att dom kan hålla regnet borta. Please. Jag har INGEN lust alls att stå uomhus i regnet i flera timmar, icke. Det kommer bara att resulterar i förkylning eller liknande. Snälla snälla snälla, inget regn tack.

Japp, det var vad jag har att bjuda på. Jisses så tråkigt.

Jag vill inte.

För ca 30 minuter sen när jag var på gymet sa jag att jag ska åka hem och städa. Jag hade verkligen bestämt mig eftersom det ser ut som vi kanske så småningom måste vara med i Rent hus. Nu när jag kommit hem och känner hur musklerna värker känner jag inte alls för det här städprojektet. Jag. Har. Ingen. Lust. Att. Städa. Men jag har ingen lust att se på skiten heller... Blöh. I-landsproblem.

Nej nu skärper du dig Danne, så här kan du inte hålla på. Tänk vad skönt att komma hem efter jobbet ikväll när det doftar gott och det ser fint ut. Och tänk vad skönt för Henrik att komma hem till en städad lägenhet efter ett dubbelpass på jobbet!

Okej då... Jag ska. Trots att mina muskler i armarna värker!

Kattfnatt.

Tips till mig själv: Plocka undan alla papperspåsar som finns i lägenheten INNAN du går och lägger dig. Varför? Jo pga den där vita, fluffiga katten som är sååå söt. Morr. Jag förstår inte varför han måste älska just pappersgrejer. Kan han inte gilla något lite tystare? Typ bomull. Eller damm, damm finns det ju gott om! Han har hoppat, voltat, skuttat, rullat och mycket mer i papperspåsen nu på morgonkvisten.

Det låter väldigt mycket från en jäkla påse...Väldigt mycket.

Jag tävlar i Lindas tävling.

Jag tänker vinna goodiebagen Linda lottar ut på sin sminkblogg!
Heja mig, nu tävlar jag för fullt!



Bilden är lånad från Lindas sminkblogg.

Vad vill dom mig?

För ett par veckor sedan fick jag ett brev från Försvarsmakten. Igår fick jag ett nytt. De tycker att jag skall ta chansen och söka mig till ett nytt yrke, som soldat/sjöman. Hmm. Skulle inte tro det. Bättre att de skickar förfrågan till någon som faktiskt är intresserad.


Botox nästa?

I morse efter träningen (japp, ni läste rätt! läs igen om det kändes konstigt) konstaterade Annie som är några år yngre och fastare än mig att hon har små rynkor i pannan. Ehhm vad sa du att? Rynkor i ditt unga ansikte? Tror ni inte att jag var tvungen att titta liiite närmare på min egen panna då. Såklart jag gjorde det. Och vad tror ni inte att jag hittar?! Små rynkor. Många små rynkor. Jag läste någonstans för länge sedan att man efter att man fyllt 20 skall börja använda rynkkräm, i förebyggande syfte. Jag fyller 26 om drygt en månad och har fortfarande inte börjat använda rynkkräm... Houston, we have a problem. Alltså okej att det är fint att åldras naturligt och allt det där, men hallå, jag är 25. Det är ingen ålder då man ska se ålderstecken. Eller?

Hade jag varit Hollywood-fru hade jag ringt min privata BB (=BotoxButler, kom på det precis)


Danne? (bilden googlade jag fram)

Vad hände här?



Hela dagen bokad?!

Mystic

Jag har gjort min alldeles egna Malaco-godispåse och nu tycker jag att ni ska rösta på den så att jag vinner 2kg godis!

Gå in på Malacos hemsida och leta fram en påse som heter Mystic. Rösta rösta rösta!

Jag vill ju så gärna vinna massa godis.

Tack för hjälpen.


Hösten är här.

Jag tröttnade på att plugga efter ett tag idag och ville komma ut ur lägenheten. Den bästa fördelen med att jag körde Henrik o hans buddies i morse är ju såklart att jag har bilen. Jag åkte till Frölunda Torg. Jag strosade runt en stund, kollade i lite affärer, handlade lite mat och två basic tröjor på HM. Eller tröja är kanske fel ord, men jag vet inte vad det heter? Blus? Topp? I dunno. Just ja, ett naggellack och sprit för händerna köpte jag också. Haha.

Här är inköpen.


En blå, ribbad, väldigt basic tröja. Täcker rumpan nu när det blir kallt. 99 kronor, som hittat.


En "militärgrön", inte ribbad och med en ärm man kan rulla upp. Bilden gör inte färgen rättvisa, den är finare i verkligheten tycker jag. 149 kronor.


Smidigt värre

Jag är sugen på att införskaffa mig ett par nya glasögon. Men vad jag inte är speciellt sugen på är att gå runt i massa affärer och prova glasögon. Snark liksom. Hur smidigt är det inte då att jag hittade ett ställe (finns säkert flera, men jag valde den första länken när jag googlade) där man kan välja bågar på nätet och sedan få hem dem i postlådan? Jag klickade hem några i onsdags kväll och fick dem idag! Spännande. Jag har 6 par jag ska kika på. Återkommer säkerligen med bilder så jag kan få hjälp att välja!


Fredag morgon.

Jag började fredagen med en god gärning. Eller ja, vi får väl se hur god den visar sig vara i slutändan. Jag körde Henrik och hans arbetskompisar till jobbet, där de ska ha kickoff. Grabbarna skall alltså ha en heldag tillsammans med möte, paintball, mat och dryck. Inte nog med det, deras chef fyller 40 idag, så det blir tårta med. Håhå...

Igår var vi för övrigt och simmade. Det var väldigt skönt! Det var iof väldigt mycket folk i bassängen, vilket var lite jobbigt, men i övrigt en angenäm upplevelse. Henrik var förvånad över att jag orkade simma i 40 minuter... Fnys... Förstår inte riktigt. Syftar han på att jag har dålig kondis? Dubbelfnys.

Hmm, vad mer... Det är fredag idag. Det regnar och är grått ute. Jag skall äta upp min frukost och sedan ta mig till biblioteket på Pedagogen. Dags att läsa lite igen, så jag inte kommer för långt efter. Tänkte gå till gymet också, men det är en tanke. Vi får väl se...

JO, nu minns jag vad jag egentligen skulle skriva! Jag körde som sagt upp och ner till Henriks jobb, som ligger i Mölnlycke företagspark (eller det heter typ så iaf, vet inte riktigt). Trafiken, kära vänner, trafiken! Det är ju bedrövligt. Jag kommer inte att vilja ha ett jobb som ligger så långt ifrån hemmet känner jag... Hur nu det ska gå till. Spårvagn och buss och tåg finns, och även om jag gillar tanken med kollektivtrafiken, så har jag otaliga gånger blivit både arg och besviken för att inget fungerar som det skall. Huu... Hur ska detta gå?

Utbrottet.

Igår kväll satt jag och Henrik som vanligt framför tv:n och glodde på en tv-serie vi har fastnat för, när jag plötsligt blev sur och tyckte att vi är väldigt tråkiga. Hur kan vi kväll ut och kväll in sitta framför dumburken och glo på samma tv-serie? Varför gör vi inget roligt? Varför kan inte vi som ALLA andra i hela världen göra trevliga saker tillsammans som in inkluderar vår fjärde familjemedlem tv:n? (den första är jag, den andra är henrik, den tredje är elvis) Så höll jag på i ett par minuter medan Henrik mest hmm:ade och väntade ut mitt utbrott (för det är så här att jag ibland får utbrott)

Efter min monolog satte jag armarna i kors och väntade på Henriks svar.

H: -Jag vill väldigt gärna simma.

D: (tar ett djupt andetag) -Ja men för i helv*te, är det ditt svar... (blir tyst).

tyst

tyst

tyst

D: -Jag tycker om att simma.

Mitt utbrott resulterade i slutändan i att vi nu har bestämt att en eftermiddag/kväll i veckan ska vi simma. Tillsammans. Och ja, självfallet hade jag i vanlig ordning dåligt samvete efter mitt utbrott.

Här kan man också sova, om man vill.





På påsen där vi samlar våra tidningar det vill säga.

Teknikens under.

Det allra senaste på Lärarprogrammet (iaf under den här kursen jag precis börjat) är att sända föreläsningarna i realtid via webben. Webbsänd föreläsning! Det är fantastiskt härligt. Här sitter jag hemma i soffan med en kopp kaffe, med katten som snarkar bredvid mig och kan fixa med tvätten i pausen. Perfekt. Det bästa de har gjort på GU.




Vad fasen ska jag göra med det här håret?




Jag har som frisören säger, tunt, nordiskt hår. Många hårstrån, men mycket tunna. Min naturliga hårfärg påminner mycket om en råttas päls. Jag har för tillfället en mellanblond färg som under sommaren har blekts och blivit rödblond. Snyggt? Icke. Men mitt hår vill ju aldrig som jag vill. Vill jag ha det naturligt, det vill säga lockigt, så vill det inte locka sig ordentligt. Vill jag däremot blåsa det rakt så vill det absolut vara lockigt. VF som Spiderchick skulle ha sagt!

Den 7 september, redan.

Jag förstår inte vart tiden tar vägen, den flyger iväg. Var det inte sommar precis för en liten stund sedan? Solen skiner idag och även om det e varmt så e det ju inte sommarvärme. Hösten tränger sig igenom värmen. Jag har inget emot hösten, om den fortsätter vara så här fin. Med sol och krispigt väder. Men sa Sven, så brukar det ju inte vara i den här fantastiska staden. Sa någon regn? Sa någon storm? Sa någon kallt och regn och blåst samtidigt? Just det. Efter en så här härlig sommar kan jag aldrig tänka mig att moder natur kommer att bjuda på en solig höst. Man kan ju hoppas att jag har fel. Alltså verkligen verkligen hoppas på att jag har fel...

Som jag har längtat.

Äntligen, äntligen drar det igång. Jag har längtat som en liten tok. BIGGEST LOSER SVERIGE. Jihooo! Jag älskar den amerikanska versionen och har megalomaniska förväntningar inför den svenska versionen. USA är USA, så klart, men jag hoppas verkligen att det här blir bra. Dessa människor som tappat kontrollen när det gäller vikten och kosten, som får hjälp av professionella tränare. JAG mår bra från topp till tå när jag ser hur de kämpar, hur de går ner i vikt och hur de förändrar sina liv. Så många tårar jag har fällt när jag glott på Biggest Loser USA... Snyft.

Något av det bästa med den svenska versionen måste väl ändå vara att den manliga personliga tränaren har tränat Backstreet Boys! (jag älskar BSB) Eller?

Skinnjacka.


Jag beställde en skinnjacka igår. Det blev modellen ovan i brunt. Jag har länge letat efter en läderjacka och jag föll för denna. Jag såg den först hos Stina-Lee och den ser bra mycket bättre ut på än vad det kanske gör på just den bilden ovan. Sen kan man ju bara hoppas att den ser ens hälften så bra ut på mig som den gör på Stina-Lee. Det känns lite läskigt att ha beställt en jacka jag inte har testat eller känt på, men jag måste ju våga nångång och inte alltid hålla tillbaka för att det känns lite konstigt. Man har ju faktiskt returrätt i 14 dagar om det skulle bli helt fel. Så det så. Jackan finns på Chicy

Tillbaka där vi började, måndag.

Klockan är alldeles strax 11 och jag sitter hemma efter att redan ha varit i skolan. Det känns lite udda måste jag säga. Iof skulle jag inte ha varit hemma riktigt ännu om jag hade gått på workshopen som följde föreläsningen. Föreläsaren gjorde dock misstaget att avslöja att workshopen går ut på rollspel... Vi kan väl säga som så här, jag tycker inte att det är vare sig speciellt roligt eller givande med rollspel. Inte just för mig. Och definitivt inte idag, inte på måndag. Så tråkig är jag.

En inte allt för angenäm söndag

Jag vaknade strax efter tio och kände ett otrevligt bultande i min skalle. Det berodde högst antagligen på att jag gick och lade mig klockan fyra på morgonnatten med ett antal shots i kroppen. Jag tog täcket med mig och lade mig i soffan, där jag fortfarande ligger kvar. Mitt huvud har bultat mer eller mindre fram till runt klockan 18. Illa gorilla. MEN så roligt jag hade igår. Vi började kvällen hos världens finaste Anna med goda tilltugg och gott att dricka. Kvällen fortsatte in till stan där vi gick till Valand. Väl inne på Valand dansade vi så svetten lackade. Så roligt har jag inte haft på länge. En fantastisk kväll som var värt allt bultande idag.

Nu har jag ätit godis, ostbågar och druckit coca cola. Som manna för själen. Ska fortsätta med mitt soffliggande nu. Hörs imorgon.

It´s a sunny day

Jag började ett inlägg där jag skrev att solen skiner och att vädret är härligt. Några minuter in i inlägget går solen i moln. Bah. Jag hade planerat en promenad i det härliga, soliga höstvädret.

Vaknade första gången runt kl 7 i morse. En lördag? Skulle inte tro att jag går upp den tiden. Somnade om efter ett tag och vaknade 10.00. Nice. Precis det jag behövde.

Eftersom jag tappade suget på en promenad så vet jag inte vad jag ska göra. Henrik är och hjälper en kompis bygga något, vet inte exakt vad. Ikväll skall jag träffa ett gäng fantastiska brudar, det ska bli väldigt väldigt trevligt. Vi ska prata, äta och dricka. Jag längtar och har längtat hela veckan.

Frågan som består är, vad ska jag ha på mig ikväll?

Fyra nyanser av grönt

Här kommer bilderna ni efterfrågat.


-Stackars stackars mig...




Se örat och tassen.


Se kinden.





Han har färg även på svansen, men jag vågar inte röra den. Han ligger på den mest hela tiden.

En grön katt.

Nu är han hemma igen min lilla Elvis. Han har kladdat med tassen i örat där han blev tatuerad... Grön färg i örat + vit katt = grönvit katt! Haha, vet inte om jag skall skratta eller gråta. Hoppas verkligen att färgen lossnar från pälsen. Det hade kanske inte varit så illa om det var lite grann, men en del av ansiktet e grönt, en av hans tassar e grön, han har fått grönt i svansen... Aliencat.

Annars verkar han må bra, även om han är något dåsig och seg. Han gick ur kattburen, kollade läget i sängen och ligger nu under sängen. Någon mat får jag inte ge honom förrän ikväll. Suck. Stackars Elvis.

Hoppas att han kryper fram snart.

Har du Comviq Kompis, då är det okej att mobba.

Jag såg precis Comviqs reklam på tv. Skojar ni med mig? Någon som sett den?

Upprörd är vad jag blir när jag ser den. Okej, dom försöker säkert skoja till det och tycker att dom är svinroliga som har fått till en sådan rolig reklam... Undrar hur dom tänkte när dom bestämde sig för att göra en reklam där en stor grupp människor sjunger en mobbningsramsa för en stackars person. Typ, lalalalaa här sitter du ensam utan kompisar du ditt dumma helvete, som en drogad apa, alldeles alldeles ensam, tönt, dumhuvud, jäkla idiot nananananaa. Och så tar dom till slutknorren där de slänger den här ensamma typen i en stor kontainer med skräp. Oj så roligt? Jag skrattar så jag gråter. Not.

Jag förstår inte alls. Jag kanske är superkänslig och töntig, men jag tycker inte det är okej att visa en reklam på tv som går ut på mobbing. Man får inte mobba i skolan, man får inte mobba på arbetsplatser, men i reklam på tv är det okej? Comviq kompis, bah. Sämsta reklamen jag sett i hela mitt liv.

Ungefär såhär ledsen är jag.


Snippe snoppe.

Jag vet att ni säkert tröttnat på mig och min fluffiga katt vid det här laget, men jag måste ju berätta vad Elvis stygga matte har gjort idag. Jo så här är det... Jag tog med honom till veterinären för 40 minuter sedan. Han skall kastreras, id-tatueras i örat och vaccineras. Gudars, mitt hjärta värkte när jag lämnade honom där. Mjauade gjorde han förstås också när de gick iväg med honom... Han måste tycka att jag är den värsta människan på jorden som igår kväll tog bort hans mat och som idag lämnar honom hos massa främlingar som kommer att göra inte så gemytliga saker mot honom. Förlåt Elvis. Du får din favoritmat och godis när du kommer hem. Och tops, massa tops!

Nu skall jag och mitt dåliga samvete återgå till att göra något annat. Kanske plugga en stund för att koppla bort tankarna från kastrering?

Tops

I morse när jag gick in i badrummet (aptrött efter en väldigt dålig nattsömn) möttes jag av detta:


Elvis och ca. 100 st tops. Han rullade runt i dem och var alldeles till sig av lycka.


"Åååååh... Tooooooooops"


Resterande 100 tops ur den nyöppnade burken med tops...

Efter skolan när jag kom hem möttes jag istället av detta:



Lätt att vara arg?

Bananas.

Jag vet inte vad som slog in, men jag fick för mig att jag skulle baka något i stället för att slänga bananerna som var... Låt oss säga väldigt mogna. Det blev en banankaka. Så påhittigt av mig. Googlade banankaka, valde typ det andra receptet ur listan och bakade. Nybakat doftar så gott och det måste sägas att kakan blev riktigt god!

Nom nom.


Jag har överlistat systemet.

För några veckor sedan var jag lite irriterad över att jag skulle vara tvungen att betala 500 kronor för att ansöka om svenskt medborgarskap (och därmed ha dubbelt), för att kunna rösta i det inkommande valet. Jag blev så pass tvär att jag inte ansökte om medborgarskap. Nu kommer vi till överlistandet... Idag när jag kom hem låg det ett röstkort på hallmattan. Min första tanke var: HAH, jag har överlistat er! (exakt hur detta har gått till vet jag inte... jag trodde verkligen att jag var tvungen att vara medborgare)

Muahahahaha!



Eftersom jag inte är någon storbloggare, så låter jag adressen vara synlig. Ifall ni undrar.

RSS 2.0