Skärtorsdag.

Någonstans mellan tre och halv fyra i natt tyckte min katt att jag sovit alldeles tillräckligt. Efter det har jag inte sovit en blund. Det känns... sådär. Det var väl inte endast Elvis fel, jag kunde verkligen inte somna om. 05.20 orkade jag inte ligga kvar, så jag gick upp. Hur jag ska orka hela den här dagen kan man ju fråga sig, men det ska säkert gå bra. Idag kommer mamma och pappa hit! Det ska bli roligt att ha dom här över påsk.

Jag är för trött för att skriva något känner jag. Måste få i mig det sista kaffet, sen ska jag plocka upp Henriks mamma och min bror. Vi ska handla. Tidigt för att slippa allt annat folk som ska handla senare idag.

God morgon på er.

Påskpyntat.

Påskpynt är överskattat om ni frågar mig, men lite gula tulpaner är ju aldrig fel. Jag köpte två olika sorter när jag var och handlade. När jag kom hem och kollade lite närmare på en av sorterna upptäckte jag att vissa av tulpanerna har flera tulpaner på samma stjälk. Bebistulpaner!


Ser ni! Tre tulpaner på en stjälk. Väldigt lustigt.


Jag har aldrig sett liknande innan. Jag fick massa tulpaner på köpet.


De andra två buketterna var vanliga, utan bebistulpaner. Påskägget fick jag av min chef, har inte ätit av godiset ännu, bara kollat.

Imorgon ska Henrik få leta efter sitt påskägg. Fågel, fisk eller mellan.

På önskelistan.

(exakt vilken önskelista det gäller vet jag inte, men det struntar jag i)


Iittalas Teema-muggar, vita. Nu vet ni det.

Söndagspromenix.

I söndags åkte jag, Henrik och min lillebror till Gunnebo slott (eller Gunnebo hus som vissa skulle säga) för att ta oss en trevlig promenad i solen. Kameran fick åka med.


Här började vi.


Här har ni slottet, eller huset. Jag tycker det är lite fint iaf.


De två musketörerna.


Ser ni? Det är vitsippor! Massor med vitsippor.


Fina vitsippor. Vår!


Bror och syster ser ni här. Hej hej.


Vi gick förbi ett stall. Där fanns det många fina hästar!


Hej hästen!


Här är en till. Dom hade det skönt i solen.


Vi kom tillbaka till slottet.


Vi hade med oss fika. Kaffe och köttbullemacka, nom nom. Observera gärna hur glad jag ser ut när Henrik tar kort på mig då jag äter.


Sen kom en and som gärna ville smaka på våra smörgåsar. Det fick han (eller hon?)


Sen åkte vi hit, till Rådasjön, som låg precis intill.


Det var fint. Jag hade kunnat tänka mig att bo sådär.

Sen åkte vi hem. Tack för den här gången.

Cocktail.

Och då snackar vi inte någon cocktail av det roliga slaget, utan snarare en pillercocktail. Halleluja knäckebröd, tacka vet jag mina piller som hjälper mig mot alla mina besvär. De senasate morgnarna har jag känt mig som en åldring med massa sjukdomar, så många piller har det bjudits på här.

Se själva.


Från vänster: två omega3 kapslar, en allergitablett och så en värktablett. De två första tar jag för att det ska göra mig smart, för att jag ska få lyster i hyn och friskt hår osv. Den lilla i mitten slinker ner för att jag inte ska klia sönder mina ögon på dagarna och den klassiska värktabletten tog jag igår för att den förbannade visdomstanden tog till fula knep. Idag bytte jag ut värktabletten mot ytterligare allergimedicin, den här gången i vätskeform (droppar till ögonen, tro inte att jag tagit denna cocktail till en ny nivå)

Jaha, vad säger ni. Bara att tacka för sig och gå i förtidspension? Pillerkarta är nästa stora steg i mitt liv verkar det som.

Paris!

I juni ska jag och min älskling hit. Jag har pratat om det länge, så det känns väldigt roligt.







(bilderna är från google.se)

Plötsligt befann jag mig mitt i en demonstration.


Jag och lillebror satt på en bänk och njöt av solen när dessa plötsligt susade förbi.

Vi gick lite längre ner på Avenyn eftersom vi anade ugglor i mossen och såg snart följande.




Det var väldigt många poliser med polishundar som såg lite småläskiga ut (tyckte lite synd om dem, det måtte ha varit varmt med dom där lädergrejerna över nosen)


Här hade vi orsaken till allt detta, Sverigedemokraternas ungdomsförbund som ville lufta sina åsikter. Eller ja, orsaken var väl i andra hand alla motdemonstranter som hade samlats. Motdemonstranterna var många fler kan jag berätta för er.


Det var väldigt många poliser med vita hjälmar.


Där har vi dom, SDU:arna. Visst ser dom rätt så ensama ut där borta? Japp. Undrar varför...

Vårtecken del 2.


Ser ni hur vissa av löven nästan lyser upp av solen?! Så fint.


Syrenen på innergården visar goda tecken på att snart stå i full blom. Det är välkommet ska jag säga.

Idag har jag varit ute mest hela dagen och njutit av den fantastiska solen. I förmiddags packade jag med en stor termos med kaffe och mötte upp min bror för en promenad i Slottsskogen. Där satt vi och filosoferade i en timme eller så, sedan skulle bror på jobb. Var hemma en stund innan jag bestämde mig för att jag måste ut och promenera lite mer. Fantastiska sol, som jag har saknat dig.

Ett glas rosé i solen, ja tack.



Ha en trevlig fredag gott folk!

Trench med en tvist.



Jag gick igenom Åhléns påväg från jobbet igår (matsalen e i samma hus och man kan gå ut direkt på Åhléns herravdelning) och såg denna jacka i ögonvrån. Var tvungen att gå tillbaka och känna lite på den. Den e väldigt snygg när den hänger där. Vet inte hur den sitter på mig, men skulle den mot all förmodan se bra ut på så vet man aldrig vad som händer inom snar framtid... Jag tycker det e snyggt med trenchcoat, men jag känner mig inte riktigt bekväm i den klassiska, preppy stilen. Den här jackan känns lite som en trenchcoat fast med en tvist! Den ser lite glansig ut på bilden, men det e den inte i verkligheten. Den e lite vattentålig och den har en luva/huva (vad heter det?). Perfekt Göteborgsjacka! Måste titta in där på lunchen imorgon igen...

Men jag saknar fortf solen.

För att inte besudla denna dagen med endast tråkigheter kan jag ju glatt meddela att vi blivit medbjudna på en långweekend till Wales i maj. Härligt!

En annan god nyhet är att jag skall till gymmet om en liten stund. Har inte varit där på över en vecka, lat som jag är.


Vem har tagit solen?

Att vakna en måndag morgon och känna sig så här trött känns väl inget vidare bra. Det är faktiskt rätt så bedrövligt. Jag kollar på Nyhetsmorgon där dom pratar om pollen. Det lyfter väl inte humöret precis. Hassel och al blommar redan, i slutet av april kommer björken. Sen gräset och allt det andra skräpet... Jag är (såklart) pollenallergiker, har trott att det är främst björk och gräs, men jag har känt av pollen i några veckor redan. Bah.

Jag har de senaste åren förundrats över att jag blir allt mer trött och hängig ju längre våren kommer där ute. Förra året lärde jag mig att trötthet är ett pollensymtom. "Nämen, det var värst", tänkte jag då. "Bäst att jag tar medicin". Ni som är pollenallergiker känner antagligen till att man gärna blir lite trött även av den jäkla medicinen. Hur går det ihop? Jag önskar att ni människor där ute som jobbar med att ta fram nya mediciner skulle göra en pollenmedicin som gör en piggare, inte tröttare. Tack.

Nu ska jag ta mitt dåliga humör och mata det med frukost inklusive flera koppar kaffe.

P.S. Duvan Arne och hans fruga har minsann flyttat in hos oss. Inte inne hos oss, men inne i vår balkong. Ja, ni läste rätt. Duvorna bor i golvet på balkongen. Härligt. Då är det väl "tur för oss" att vi inte får använda balkongfanskapet pga att den är rutten.

God morgon på er.

Me time.

Jag vet inte hur det är med er andra där ute, men jag uppskattar att ha lite egen tid ibland. Missförstå mig inte, jag älskar min sambo och att umgås med honom, men ibland behöver jag verkligen lite egen tid. Jag brukar passa på när han har sina hemvärnsövningar, då kan jag sitta här i soffan och äta precis vad jag vill.

Idag har jag (och en som inkräktar lite grann på min egentid... ni vet vem) det såhär:


Brieost, kex, vindruvor och några nya inredningstidningar. Vad Elvis gör med mina vindruvor kan vi ju fråga oss...


Här tog jag den rackaren på bar gärning! He wants my grapes!


Köpte några inredningsmagasin (haha så töntigt det lät då), roliga att bläddra i och kanske hittar jag lite inspiration.

Tror jag ska äta ett till kex med ost nu. Tjingeling.

RSS 2.0